in de krant

dinsdag 16 oktober 2018 in Metro

Mijn blog – ‘de weg kwijt’ – wordt in de Metro gepubliceerd.

Vanmorgen stuurde ik een verkorte versie van mijn blog ‘de weg kwijt’ naar de redactie van Metro. Een korte versie, omdat columns daar maximaal 400 woorden mogen bevatten en mijn blog er meer dan 800 had. Dat betekende dus herlezen en woorden/zinnen schrappen zonder mijn verhaal tekort te doen. Ik had al zoveel leuke reacties op mijn blog gehad, dat ik dacht ‘Kom, ik waag het erop!’

Dat dementie zoveel media aandacht krijgt is niet vreemd als je weet dat 1 op de 5 mensen er mee te maken krijgt. Denk aan Heleen van Royen’s film ‘Het doet zeer’, denk aan Hugo Borst met zijn kroniek “Mijn ma” in het AD, en onlangs nog Caroline Tensen met haar televisieprogramma ‘Herinneringen voor het leven’. Zelfs GTST vraagt er aandacht voor, met Marieke de Moor die aan FTD lijdt (Frontotemporale dementie).

Binnen 48 uur na mijn inzending zou ik wat horen… superspannend! Fingers crossed! Maar tot mijn grote verbazing kreeg ik zojuist het bericht dat mijn stuk morgen al (dinsdag 16 oktober) in de Metro wordt geplaatst, zonder dat ik om stemmen hoefde te gaan leuren. Want in principe werkt dat zo bij Metronieuws: hoe meer likes, hoe meer positieve emoji’s, hoe beter, en als je er aan het eind van de dag het meest hebt van alle inzendingen dan verdien je een plekje in de krant. Maar dat was blijkbaar niet nodig. Zonder al die duimpjes vindt de redactie het blijkbaar nu al goed genoeg.

Kriebels in mijn buik, want hoe ontzettend leuk is het idee dat treinreizend Nederland morgen de Metro openslaat en mijn woorden kan lezen. Ben benieuwd naar eventuele reacties.

Een trotse blogger…

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/2018/10/de-weg-kwijt

Carina Noordeloos on linkedIn

Mijn blog ‘de weg kwijt’ wordt dinsdag 16 oktober 2018 in de krant Metro gepubliceerd. Dat dementie veel media-aandacht krijgt is niet vreemd als je weet dat 1 op de 5 mensen er mee te maken krijgt. Denk aan Heleen van Royen’s film ‘Het doet zeer’, aan de kroniek “Mijn ma” van Hugo Borst in het AD, onlangs nog Caroline Tensen met haar televisieprogramma ‘Herinneringen voor het leven’. Zelfs GTST vraagt er aandacht voor, met Marieke de Moor die aan FTD lijdt (FrontoTemporale Dementie). Tot mijn verrassing kreeg ik vandaag het bericht dat mijn verkorte blog morgen wordt geplaatst, zonder dat ik om stemmen hoefde te leuren. Kriebels in mijn buik vanwege het idee dat treinreizend Nederland morgen de Metro open slaat en mijn woorden kan lezen. Ben benieuwd naar eventuele reacties. Wil jij deze en ook andere blogs van mij lezen? Bezoek dan mijn Facebook pagina (www.facebook.com/blogcarinanoordeloos), waar ik al mijn blogs en nieuwtjes publiceer. Je bent meer dan welkom.

15 interessant markeringen als interessant op de bijdrage van Carina Noordeloos

5 commentaren commentaren op de bijdrage van Carina Noordeloos

1.439 personen bekeken uw bijdrage in de feed

Iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve, motiverende en positieve reacties op mijn stukje in Metro – De Weg Kwijt.

Liefs,
Carina

Vond je deze blog leuk?

Doe eens lief en … doneer !

Liefs,
Carina