ik vind jou ook leuk

De vorige keer schreef ik dat ik genomineerd was voor de Liebster Award. Wat voelde ik me gevleid dat mijn blog “hey, jij daar!” (zie mijn Facebook pagina) genoemd werd. Als je wilt kun je een en ander nog even nalezen. Ik wacht wel even …

Ik heb er best wat werk aan gehad en tijd aan besteed en heb met plezier de vragen beantwoord en nieuwe genomineerden gezocht. Dit leverde leuke contacten op, win-win dus! Wil je weten wat mij bezig houdt? Benieuwd naar mijn nominaties?

Ik begon een jaartje geleden met bloggen, louter voor mezelf, maar het is natuurlijk superleuk om te weten dat je blog graag wordt gelezen. Nogmaals bedankt Monique, van Images of life, voor de mooie en lieve woorden.

10 persoonlijke vragen van Monique aan mij

Een onderdeel van de nominatie is het beantwoorden van 10 persoonlijke vragen.

1. Wat wilde je vroeger worden?

Dat varieerde per leeftijd en schommelde van dierenarts (met mijn moeder als dochter van een slager – LOL) via illustrator tot rechercheur. Uiteindelijk heb ik jaren les gegeven op diverse basisscholen en ook nog even mogen proeven aan het lesgeven op een middelbare school.

2. Als je een boek mocht meenemen naar een onbewoond eiland, welk zou dat zijn?

‘Hoe overleef ik op een onbewoond eiland’. Tenminste, dat is toch al wel geschreven?

3. Wat doe je om jezelf te ontspannen?

Om mijn hoofd leeg te maken ga ik graag sporten. Hardlopen en fitnessen doe ik bijvoorbeeld iedere week, dat is lekker in te plannen en kan ik doen wanneer het mij uitkomt.

Maar ook: genesteld op mijn hoekje van de bank met een plaid over mijn benen, met een boek, een hapje en een drankje binnen handbereik. Lampen gedimd, kaarsjes aan, muziek op de achtergrond.

Bij een goede film, gestrekt op de bank, meestal op zondagavond.

Of lekker tafelen met ons gezin of vrienden… uitgaan en tot in de vroege uurtjes de dansvloer op.

Wat mij trouwens ook ontspant: tekenen, schilderen, naaien, muziek maken en natuurlijk koken…

En, een lekker glas whisky! Of een heerlijke douche…

Als ik dit zo nog eens nalees heb ik een aardig ontspannen leven!

4. Wat maakt jou het meest blij?

Als het goed gaat met mijn gezin, mijn moeder, met de mensen die mij dierbaar zijn.

5. Naar welk land zou je graag een keer afreizen en waarom?

Er is niet een specifiek land waar ik naar toe zou willen, er zijn zoveel mooie plekjes op aarde. Op safari in Afrika lijkt mij geweldig, of een hondensleetocht in Lapland, om maar wat te noemen.

Wel wil ik zodra het maar even kan naar New York. De eerste en laatste keer dat ik daar was, was op mijn 21e. Sinds die tijd is er veel in mijn leven veranderd, dat zal met die stad ook wel het geval zijn.

Iedere zomer gaan we trouwens, met ons gezin, naar het buitenland. Lekker genieten van de stralende zon, of de Schotse gure wind, hier en daar wat cultuur opsnuiven.

6. Wat staat er boven aan jouw Bucket List?

Een roman schrijven, en… New York!

7. Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?

Ik blog sinds januari 2017, nog niet zolang dus. Bloggen houdt mij scherp, houdt mij in een flow om te blijven schrijven. Mijn stukjes zijn korte afgeronde projectjes waar ik veel van mijzelf in kwijt kan en het geeft voldoening. Dit om mijn doelstelling – zie vraag 6 – te bereiken.

8. Wie of wat is jouw grootste inspiratie?

Mijn ouders.

Mijn vader. De manier waarop hij leefde en hoe hij in het leven stond, daarin is hij nog steeds een groot voorbeeld voor mij. Helaas is hij veel te jong gestorven.

Mijn moeder. Ben zo blij dat zij er nog is. Jong van geest, gastvrij en creatief. I love her!

Rob, mijn grote liefde… oh, en laat ik die bloedjes van kinderen van ons niet vergeten, Anna, Maria, Lisa en Lucas, grote spiegels waar ik iedere dag weer in mag kijken en van genieten!

Last but not least: leren schrijven zoals grote schrijvers dat doen, bijvoorbeeld zoals Salinger met zijn boek ‘The Catcher in the Rye’… maar er zijn er zoveel, zoveel goede schrijvers! Schrijven met een twist, mijn eigen stijl ontdekken.

Piano spelen als Wibi Soerjadi.

Zingen zoals alleen mijn Rob dat kan, bij zijn stem smelt ik helemaal. Om jullie daar ook van te laten genieten heb ik op mijn website een link geplaatst naar Soundcloud (een soort youtube voor muziek) met allemaal liedjes die hij heeft gezongen: klik hier

9. Als je iets kon veranderen in de wereld wat zou dat zijn en hoe zou je het doen?

Denk, denk… stilte! Oei, wat een gewetensvraag. Je zit vast niet op clichés te wachten zoals honger de wereld uit, niemand meer ziek, zwak of misselijk, alle kinderen recht op onderwijs, goede zorg voor ouderen. Dat kunnen we alleen maar samen proberen op te lossen, met inzet, middelen en geld. Vannacht nog een sms-je gestuurd naar 4333 – water! RTL Boulevard in actie voor Cordaid. Met een eenmalige donatie van 3 euro zorgen zij ervoor dat één persoon een heel jaar lang schoon water heeft.

Maar als ik dat veranderen iets kleiner, iets bereikbaarder mag houden? Mijn kinderen in liefde laten opgroeien, er voor ze zijn in voor- en tegenspoed, zodat ze (later) vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden…

10. Als je nu uit elk beroep mocht kiezen, wat zou je dan zijn?

Laten we het voorlopig maar even op schrijfster houden, er zijn zo ontzettend veel leuke beroepen…

Oké, vooruit, kost me enige moeite om toe te geven, (mijn gekoesterde maar nooit uitgesproken droom), maar als ik dan echt mag kiezen… dan zou ik super graag een praatprogramma presenteren à la Humberto Tan (nee, niet lachen!). Met vooral onbekende Nederlanders aan tafel, de gewone man en vrouw in de spotlights zetten, bijvoorbeeld beginnende bloggers ontvangen om te discussiëren over actuele nieuwsonderwerpen…

The Nominees are … (tromgeroffel)

That is why

Problemen inzichtelijk maken, hart voor goede doelen. Ik stuitte op blogs van Marguiérite van der Linden toen ik op zoek was naar ‘het puberbrein’. Met een huis vol hormonen – vier pubers – is het leuk om over herkenbare situaties te lezen. Als kindercoach weet zij, op niet belerende wijze en met soepele pen, (probleem)gedrag van en met kinderen bespreekbaar te maken d.m.v. spiegelen. Gefeliciteerd Marguiérite!

Amber Ontdekt

Mooie wereld, door de ogen van een Amber. Amber Berkhof neemt je in haar blogs, als het ware in haar koffer, mee op reis. Vol enthousiasme klimt deze levensgenieter na ieder avontuur in de pen om haar ontdekkingen, die zij beleeft als Cabin Attendant bij KLM Cityhopper, met ons te delen. Gefeliciteerd Amber!

Dichter bij het hart

Gedichten waar het gevoel van afspat. Niels Zwakhals dicht en opent. Hij schrijft en beschrijft, poëzie, parabels, gedichten en versjes. Hij is een van de eerste dichters die mij echt weet te raken. Het voelt zó gemeend, zo echt… recht uit het hart. Gefeliciteerd Niels!

Your Inspiration World

Lekkere gerechten, makkelijk bereidbaar. Veerle K. is de jongste ‘spruit’ onder de nominees. Zij schrijft duidelijke en leuke teksten waarbij zij haar mening niet onder stoelen of banken steekt. Recepten voorzien van foto’s, waarbij het water je in de mond loopt. Op haar leeftijd is Instagram hotter dan Facebook, dus google daar even op yourinspirationworld.nl voor haar persoonlijke blogs. Gefeliciteerd Veerle.

We like to arty

Beschrijft kunst in toegankelijke, hapklare brokken. Koen van den Bijgaart brengt met zijn blogs kunst onder de aandacht. Hij voorziet het van de nodige informatie, geen moeilijke termen maar begrijpelijke teksten. Ook geeft Koen aan waar en wanneer de exposities en/of kunstwerken te bewonderen zijn. Zijn enthousiasme lees je door de teksten heen, een plaatje met een praatje. Over kunst valt niet te twisten. Gefeliciteerd Koen!

Liebster Award – vragen

Ik ben erg benieuwd naar hun antwoorden op de volgende 10 vragen:

Wat was jouw eerste gedachte toen je vanmorgen wakker werd?

Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter? En waarom?

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Wat is het mooiste boek dat jij gelezen hebt?

Je kookt een diner voor familie of vrienden, wat ga jij maken?

Hangt er bij jou thuis kunst aan de muur? En wat?

In welk land heb jij het mooiste vakantiekiekje genomen? Mogen wij die zien?

Wat is jouw definitie van geluk?

Wat zou iedereen volgens jou een keer in zijn/haar leven moeten doen?

Welke liedje is jouw guilty pleasure?

Regels Liebster Award

Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog

Zet een foto van het award op je blog

Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert

Nomineer 5 (tot 11) blogs

Kopieer deze regels in je eigen blogpost Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Liefs,
Carina

Vond je deze blog leuk?

Doe eens lief en … doneer !

Liefs,
Carina